Het project is uitverkocht

Omgeving

Groessen heeft het!

Aan de rand van Groessen, vlakbij de dorpskern, wordt een nieuwe groene wijk gebouwd: Onder de Toren. Omringd door landerijen en imposante bomen is het hier prachtig wonen. En dankzij de centrale ligging zijn alle dorpse voorzieningen om de hoek: een bakker, een basisschool en de voetbalvereniging.
In Groessen is van alles te beleven. Bezoek eens de schitterende Sint-Andreaskerk - misschien wel je toekomstige overburen - en het reusachtige kunstwerk de Mammoet. Smul van verse aardbeien van de lokale boer en fiets langs nabijgelegen natuurgebieden. Verder zijn er in het dorp een tal van leuke activiteiten mogelijk. Wat dacht je van een evenement als carnaval, de kermis, het lokale maisfeest of een activiteit van de schutterij? Voor jong en oud: Groessen heeft het.

Het station en de A12

Vanuit Groessen kun je alle kanten op. Je fietst in een paar minuten naar het treinstation, vanwaar je makkelijk naar omliggende plaatsen zoals Arnhem en Zevenaar reist. Hier vind je nog meer winkels en voorzieningen. En dankzij de ligging nabij de A12 ben je ook in no-time in Nijmegen of Doetinchem. 

Groen Groessen

Onder de Toren sluit perfect aan bij de landschapsvisie van het dorp. Hierin staat een levendige en groen kern beschreven. In de nieuwe woonwijk vind je dan ook groene zones, bloemrijke borders en fijne wandelpaden. Bekijk ook gerust eens het stedenbouwkundig principe als aanvulling op de landschapsvisie.

Rijke geschiedenis

Wist je dat in 2022 unieke archeologische vondsten in Groessen zijn gedaan? Tijdens een proefsleuvenonderzoek zijn onder meer graven uit de vroege middeleeuwen en een oude beekloop ontdekt. De geschiedenis op deze plek gaat overigens nog veel verder terug: in 1700 voor Christus woonden hier al landbouwers en veehouders.